Vinyasa & Yin joga tečaj

Vinyasa in yin joga skupaj tvorita čudovit in izjemno močan par dveh jogijskih zvrsti. Yin stil dlje zadržanih pasivnih asan odpira telo in mu podari več fleksibilnosti ter pretoka

energije, hkrati pa umirja um. Dinamični, yang stil vinyasa jogijske vadbe pa krepi in poživlja telo ter um.

Ponavadi se tovrstna praksa joge prične z vinyaso, ki dodobra ogreje in razbremeni telo dvečne energije – prane, nadaljuje pa z yin asanami, ki nas potopijo globlje v meditativne in raztezne položaje.

Vinyasa joga je tekoča praksa, v kateri se z dihom, v zaporednem nizu gibljete skozi različne asane. Kakšne koristi prinaša? Daje energijo, gradi moč, umirja um, izboljša fleksibilnost, sprošča stres, zmanjšuje glavobole, izboljša kardio-vaskularno zdravje, kuri kalorije, sprošča odvečno energijo iz telesa, izloča toksine, sinhronizira dihanje z gibanjem.

Yin joga je praksa, v kateri zadržujemo položaje od 3-5 minut. To globoko raztezanje je zelo sproščujoče in se usmerja na globoko vezivno in fascialno tkivo, kar poveča prožnost.

Izboljša fleksibilnost, obseg gibanja, podaljšuje mišice, zmanjšuje stres, vlaži tkiva in mišice, maže sklepe, vlaži kožo, povzroča detox, zgosti in krepi vezi, zmanjšuje degeneracijo tkiv, izboljša mobilnost sklepov, umirja živčni sistem in še in še….

Prijavi se

Prijava na dogodek


Povabljeni na moj You Tube kanal, kjer lahko spremljate brezplačne vadbe joge.